Plazma Sportske igre mladih 2024.

Plazma Sportske igre mladih 2024.

Plazma Sportske igre mladih svoju 14. sezonu započele su u mjesecu martu, održavanjem takmičenja u pojedinačnim sportovima.
U saradnji sa specijalnim partnerom, Olimpijskim komitetom BiH, Igre na terenima širom Bosne i Hercegovine promovišu olimpijske vrijednosti, potiču na razvoj prijateljstva, poštovanja, tolerancije i fair play-a.
M.tel dan sporta (10.6.2024.godine) je započeo kratkim revijalno-zabavnim programom, a nastavljen je takmičenjima u igri između dvije vatre i utrci na 60m.
Na terenima je bilo veselo i takmičarski napeto, a atmosferu su podizali navijači koji su predstavnike svojih škola bodrili do samog kraja.
Našu školu u igri Graničar predstavljalo je pet ekipa. Ono što je zaista vrijedno pomena i svake pohvale su izvanredni rezultati s obzirom da su se tri od pet takmičarskih ekipa vratile sa zlatnom medaljom i našu školu nastavljaju predstavljati na daljem takmičenju koje se održava krajem mjeseca juna. U pratnji učiteljica išla je koordinatorica Ajla Ćatić i pripravnica Naida Poplata.
Medalje OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” su otišle:

Igra ” Graničar “

  1. mjesto – I-2, učiteljica Samra Makić,
  1. mjesto – II-2, učiteljica Aldijana Nuhanović,
  1. mjesto – V-2, učiteljica Nejra Popara-Vragović.

Utrka na 60m

2. mjesto – Ali Kuko – I-1, učiteljica Jasmina Karasalihović,

  1. mjesto Muhamed Gorušanović II-3, učiteljica Dalila Trgo,

3. mjesto-Elif – III -1 učiteljica, Samra Biščević,
2. mjesto Muhamed Huda – III 1, učiteljica Samra Biščević
2. mjesto Eren Salihovic IV- 1, učiteljica Elvira Borić,

2. Mjesto Adna Boja IV -3, učiteljica Aida Iković,
1. mjesto Džana Džinović V-3, učiteljica Djenana Hamzić,
2. mjesto Džan Džinović V-3, učiteljica Djenana Hamzić.

Ulica je bila ispunjena osmijesima, a učenici od 1. do 5. razreda osnovnih škola sa Općine Stari Grad Sarajevo uživali su u sportsko-zabavnom programu.